ERASMUS+ 2021-2027
Cu bucurie vă anunțăm faptul că
Școala noastră a primit acreditare pentru desfășurarea de activități europene în cadrul Programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.
Tipuri de activități pe care le vom organiza în această perioadă:
- mobilități pe termen scurt ale elevilor
- mobilități ale personalului didactic și didactic auxiliar
- activități de job-shadowing în școli partenere europene
- participare la cursuri de formare europene
- vizite pregătitoare la parteneri europeni
- găzduire grupuri de elevi din școlile/țările partenere
- organizare / găzduire de activități de job-shadowing pentru profesori europeni
- proiecte eTwinning
Vă așteptăm să participați cu noi la toate aceste activități și s împărtășiți, alături de noi, activități de învățare și formare europene într-un mediu stimulant și creativ.
Fii ERASMUS+ alături de noi!
Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu
Pagina web a Proiectelor Erasmus+ implementate în perioada 2021-2027 – https://sites.google.com/view/scoala21sibiu-erasmus2021-2027/pagina-de-pornire
* * * * *
Despre Programul Erasmus+ 2021-2027
Agenția Națională care gestionează Programul Erasmus+ – ANPCDEFP.ro
Erasmus+Despre oameni
Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanțaparteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. Mai multe informații găsești aici. De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.
Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020),Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2017-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele.
Despre temele vizate în Erasmus+
Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educației, formării, tineretului și susține, pentru prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educației, formării, tineretului și sportului.
(https://www.erasmusplus.ro/intro-e)
Mai multe informații despre Programul Erasmus+ al UE aici https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en7